Cheese Valley wordt stichting

De Cheese Valley regio verenigt zich vanaf 2020 met private partijen in een officiële stichting. Ze willen de export van kaas aanjagen en het toerisme in de regio meer stimuleren.

Cheese+Valley+wordt+stichting
© Voorlichtingsbureau Boerderijzuivel

De Cheese Valley regio, waaronder onder andere Gouda, Woerden, Krimpenerwaard en Bodegraven-Reeuwijk vallen, gaat zich begin 2020 samen met private partijen verenigen in een officiële stichting. Doel van de stichting is om het toerisme in de regio meer te stimuleren. Ook willen de partijen de waarde van kaas verhogen en de export van kaas aanjagen. Kaasboeren, kaasproducenten, kaashandelaren, organisatoren van kaasmarkten gaan hiermee samen aan de slag.

'We willen de kaas uit onze streek meer in de spotlight zetten, het is zo'n mooi product', zegt Rianne de Wit, melkveehouder van Kaasboerderij Schep in Bergambacht. 'Door samen te werken met ondernemers en de gemeenten, kunnen we er met elkaar van profiteren.'

Wethouder

Behalve De Wit is ook wethouder Thierry van Vugt (D66) van gemeente Gouda betrokken bij het initiatief. Hij is blij met de samenwerking. 'Het is een kansrijke stap voor onze regio.'

Tijdens het Cheese Valley event in Museum Gouda tekenden de deelnemende gemeenten samen met lokale ondernemers een intentieverklaring als opstap naar een stichting. De stichting heeft als doel om gezamenlijk kansen voor de productie en afzet van kaas te benutten voor de hele regio.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer