DCA+publiceert+prijsmutaties+varkensvleesonderdelen
Nieuws
© Archief Marcel Bekken

DCA publiceert prijsmutaties varkensvleesonderdelen

DCA-Markets publiceert vanaf 14 oktober wekelijks de prijsmutaties van onderdelen van varkensvlees. DCA wil daarmee meer transparantie aan brengen in de vleesketen.

Op maandagmiddag worden de prijsmutaties van de lopende week ten opzichte van de week ervoor gepubliceerd van alle belangrijke onderdelen van het varken. Denk aan hammen, nekken met en zonder been, ribben en buiken. De prijswijzigingen worden aangeleverd door een panel bestaand uit slachterijen, grossiers en in- en verkopers.

DCA-Markets publiceert al wekelijks de DCA BestPigletPrice (biggen) en de DCA Beursprijs 2.0 (vleesvarkens) en daar komen de varkensvleesonderdelen dus nu bij. Volgens René van 't Riet van DCA-Markets wordt de gehele keten hierdoor transparanter.

'Het is duidelijk dat er een relatie is tussen die verschillende DCA noteringen en dat brengen we ook graag in beeld', reageert Van 't Riet. Daarnaast biedt het inzicht in hoe varkens worden verwaard, aldus Van 't Riet, partijen de mogelijkheid om contracten hierop af te wikkelen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  23° / 9°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 14°
  70 %
 • Woensdag
  18° / 12°
  50 %
Meer weer