%27Varkens+op+juiste+moment+voor+juiste+deal+bij+elkaar+brengen%27
Nieuws
© Huisman Media

'Varkens op juiste moment voor juiste deal bij elkaar brengen'

Partijen bij elkaar brengen zodat op het juiste tijdstip de juiste deal kan worden gemaakt. Dat is de inzet van Onlinepigtrade.com, zegt initiatiefnemer varkenshouder Theo Rovers. Op 19 september gaat de site officieel online.

Waarom dit initiatief?

'Drie jaar geleden waren de prijzen slecht en bleven varkenshouders met diergroepen zitten waar ze maar moeilijk vanaf kwamen. Nu is er een hele andere dynamiek in de sector. Slachterijen willen graag meer continuïteit en krijgen dat maar moeilijk ingevuld. Ons platform biedt een netwerk dat alle partijen met elkaar in contact brengt. Dat scheelt iedereen tijd en geld.'

Waarom is dat laatste belangrijk?

'Het platform biedt continuïteit en zekerheid voor de lange termijn. Zekerheden aan de in-, maar ook aan de verkoopkant worden in de varkenshouderij steeds belangrijker. Het is een randvoorwaarde voor financiers. De sector verandert in hoog tempo en iedereen wil zijn continuïteit zo goed mogelijk geborgd krijgen. Varkenshouders vergelijken graag. En onze inzet is dat hij niet te veel tijd kwijt is met het zoeken van de juiste deals.'

Is daarvoor een platform nodig?

'Ik vind van wel. Het platform is transparant en biedt een groot bereik, waardoor varkenshouders, handelaren en slachterijen de best mogelijke deal kunnen sluiten. Ook voor dierstromen die uit de pas lopen: seizoenspieken of speciale wensen bijvoorbeeld een koppel lopers voor Italië. We zetten het zo in de markt dat elke vraagstelling er op past. Er zijn maar zes varkensstromen, maar veel meer manieren om de dieren te verhandelen. Door het grote bereik van het platform kan iedereen – varkenshouder, handelaar en slachterij - de best mogelijke deal sluiten voor zijn varkens.'

'Ons platform biedt een netwerk dat alle partijen met elkaar in contact brengt zodat iedereen de best mogelijke deal kan sluiten voor zijn varkens.’

Voor wie is het platform?

'Voor varkenshouders, handelaren en slachterijen. Voor alle drie geldt een ander abonnementstarief. Daarvan wordt het platform onderhouden en doorontwikkeld. Verder is het aan de gebruikers zelf om elkaar op te zoeken en de deal rond te maken.'

Wat levert het platform op?

'We hebben met een kleine groep anderhalf jaar ervaring opgedaan met onlinepigtrade.com om de betrouwbaarheid te testen. Die betrouwbaarheid en het begin van dynamiek zijn er. Iedereen in de sector profiteert ervan wanneer aanbod en vraag op het goede moment bij elkaar komen. In die dynamiek kan het platform een grote rol gaan spelen. Als varkenshouders, handelaren en slachterijen vanaf 19 september een account aanmaken op het platform en er langere termijn deals invullen, dan ben ik ervan overtuigd dat dat ook een boost gaat geven aan hun continuïteit.'

Weer

 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  6° / 2°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 3°
  80 %
Meer weer