Amazone scoort drie zilveren Agritechnica-medailles

Een neutrale commissie van experts, benoemd door de Duitse landbouwvereniging DLG, heeft drie noviteiten van Amazone bekroond met een zilveren Agritechnica-medaille.

Amazone+scoort+drie+zilveren+Agritechnica%2Dmedailles
© Amazone

Een zilveren medaille werd toegekend aan Amazonen voor EasyMix, een onderdeel van de nieuwe Amazone mySpreader-app. EasyMix is te gebruiken voor eenvoudige beoordeling en instelling van gemengde meststoffen.

Vaak worden verschillende meststoffen met elkaar gemengd om extra ritten te besparen en bedrijfskosten te verlagen. Nauwkeurige toediening van samengestelde meststoffen is echter steeds moeilijker naarmate de werkbreedte toeneemt, omdat verschillende meststoffen ook verschillende vliegkarakteristieken hebben.

Het vinden van de juiste instelling voor alle componenten is meestal erg moeilijk. Met EasyMix biedt Amazone een hulpmiddel om de mengbaarheid van verschillende meststoffen te controleren en om het best mogelijke compromis te bepalen in de instelling voor verschillende mengsels.

Gewasbescherming

Met AmaSelect Row, de tweede prijswinnende innovatie, biedt Amazone de mogelijkheid om voor alle machines met AmaSelect-spuitdoppen over te schakelen van volveldstoepassing naar rij-gerelateerd bandspuiten. Dit kan de kosten van gewasbeschermingsmiddelen tot 65 procent verlagen.

Dit vereist speciale SpotFan 40-03-spuitdoppen met een tophoek van slechts 40 graden. Ze werken zonder overlapping en brengen over de gehele breedte van de spuitkegel 100 procent van het gewasbeschermingsmiddel aan.

Standaard kunnen de bandtoepassingen met een rijafstand van 50 centimeter en door middel van een verplaatsingskit met een bandbreedte van 25 of 75 centimeter worden gerealiseerd. Het omschakelen tussen de afzonderlijke spuitdopposities of tussen volvelds- en band-applicatie is mogelijk met een druk op de knop in de terminal.

Voor het bijzonder belangrijke onderhouden van de juiste spuitafstand tot het doeloppervlak, speelt de combinatie van de AmaSelect-spuitdoppen met de actieve ContourControl-spuitboomgeleiding een belangrijke rol.

Ecosysteem

Amazone heeft een derde zilveren medaille ontvangen samen met acht partners voor Nevonex powered by Bosch. Amazone ontwikkelde de functie AmaSense Weather voor het open en neutrale digitale ecosysteem.

Bij veranderende weersomstandigheden ontplooien pesticiden hun effecten anders. Afhankelijk van het tijdstip van de dag en de locatie van het perceel veranderen de temperatuur en de luchtvochtigheid. AmaSense Weather is een sensor die de actuele temperatuur en luchtvochtigheid op de Amazone-spuitmachine detecteert.

De integratie van de sensor in het Nevonex-systeem biedt de mogelijkheid om de sensorgegevens te verstrekken aan de boer, consultant of het expertsysteem. Tijdens de applicatie kan de gebruiker onmiddellijk reageren wanneer kritieke drempels worden bereikt.

Met elke passage van de gewasbeschermingsspuit nemen de bevindingen over de afbakening van percelen met verschillende microklimaten toe. Hierdoor kan de gewasbeschermingsapplicatie plaatsspecifiek worden aangepast aan het microklimaat, waardoor de effectiviteit van de pesticiden verder wordt verbeterd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  16° / 9°
  25 %
 • Zondag
  14° / 8°
  50 %
 • Maandag
  15° / 6°
  40 %
Meer weer