Omzet Amazone stijgt naar recordhoogte

De omzet van Amazone steeg in boekjaar 2018 naar een recordniveau van 481 miljoen euro, 5,3 procent meer dan in 2017. Dit ondanks het extreme weer in verschillende landen in de tweede helft van het jaar.

Omzet+Amazone+stijgt+naar+recordhoogte
© Eigen Foto

Van de totale omzet is ongeveer 80 procent bestemd voor export. Positieve ontwikkelingen zijn er vooral in Duitsland, Frankrijk, Japan, Spanje, Hongarije en Ierland. In 2018 zijn ook stabiele omzetten gerealiseerd in de belangrijke markten voor landbouwmachines in Polen en Rusland.

Amazone heeft ruim 7 procent van de omzet geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling. De investeringen in materiële vaste activa bedroegen meer dan 20 miljoen euro. Amazone had begin dit jaar ongeveer 1.900 werknemers in dienst.

Agritechnica

Het goede verkoopresultaat in 2018 toont volgens Amazone aan de op Agritechnica 2017 gepresenteerde innovaties goed zijn ontvangen door de eindgebruikers. Voor Agritechnica 2019 zal Amazone zicht niet alleen richten op grotere machines, maar ook innovatieve oplossingen voor kleinere en middelgrote werkbreedten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer