Omzet+Amazone+stijgt+naar+recordhoogte
Nieuws
© Eigen Foto

Omzet Amazone stijgt naar recordhoogte

De omzet van Amazone steeg in boekjaar 2018 naar een recordniveau van 481 miljoen euro, 5,3 procent meer dan in 2017. Dit ondanks het extreme weer in verschillende landen in de tweede helft van het jaar.

Van de totale omzet is ongeveer 80 procent bestemd voor export. Positieve ontwikkelingen zijn er vooral in Duitsland, Frankrijk, Japan, Spanje, Hongarije en Ierland. In 2018 zijn ook stabiele omzetten gerealiseerd in de belangrijke markten voor landbouwmachines in Polen en Rusland.

Amazone heeft ruim 7 procent van de omzet geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling. De investeringen in materiële vaste activa bedroegen meer dan 20 miljoen euro. Amazone had begin dit jaar ongeveer 1.900 werknemers in dienst.

Agritechnica

Het goede verkoopresultaat in 2018 toont volgens Amazone aan de op Agritechnica 2017 gepresenteerde innovaties goed zijn ontvangen door de eindgebruikers. Voor Agritechnica 2019 zal Amazone zicht niet alleen richten op grotere machines, maar ook innovatieve oplossingen voor kleinere en middelgrote werkbreedten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  12° / 1°
  40 %
 • Zaterdag
  14° / 2°
  70 %
 • Zondag
  24° / 11°
  60 %
Meer weer