Comfortpakket op nieuwe zelfrijdende Pantera 4503

Met de nieuwe Pantera 4503 lanceert Amazone een zelfrijdende veldspuit met het nieuwe Comfortpakket 1 en een innovatieve spuitboomgeleiding. De Pantera 4503 voldoet aan emissienorm 5.

Comfortpakket+op+nieuwe+zelfrijdende+Pantera+4503
© Eigen Foto

Het hart van de Pantera 4503 is een Deutz 6-cilinder motor met 218 pk vermogen. De lijnmotor met turbocompressor en interkoeling zorgt dankzij de intelligente motorregeling in Eco-modus voor een minimaal brandstofverbruik. Wanneer er meer vermogen nodig is, beschikt de bestuurder over de Power-modus.

Voor de nabehandeling van de uitlaatgassen maakt Amazone gebruik van uitlaatgasrecirculatie met een diesel oxidatiekatalysator en diesel fijnstoffilter. De SCR-katalysator reduceert de stikstofoxiden met behulp van inspuiting van Diesel-Exhaust-Fluid (DEF). De 20 liter DEF-tank bevindt zich naast de 230 liter dieseltank.

SmartCenter

Onder de afdekkap aan de linkerkant is het SmartCenter verborgen met de vulmengbak en de complete bedieningsarmatuur met vulaansluitingen voor zuigvulling. Het Comfortpakket 1 van de nieuwe Pantera met de TwinTerminal 3.0 op het bedieningspaneel maakt bediening van de machine nog comfortabeler. Het bevat standaard een automatische vulstop voor de zuigzijde. Optioneel is dit ook beschikbaar voor de perszijde.

Als alternatief kan de Pantera ook worden uitgerust met het Comfortpakket 2, inclusief een extra schoonwaterpomp. Bij dit pakket kan de machine continu worden gereinigd en kan tijdens het vullen met een zuigslang behalve de spuittank ook de schoonwatertank worden gevuld.

Spuitboomgeleiding

Optioneel is de Pantera uit te rusten met de nieuwe actieve spuitboomgeleiding ContourControl en het SwingStop actieve zwiepdempingssysteem met een werkbreedte tot 40 meter. De Super L2-spuitboom en de nieuwe Super L3-spuitboom in combinatie met ContourControl beschikken ook over de nieuwe Flex-bediening. Dit maakt het in- en uitklappen 40 procent sneller.

Terwijl ContourControl voor een goede verticale spuitboomgeleiding zorgt, optimaliseert SwingStop de horizontale positie, vooral voor grote spuitbomen. De snelle en exact werkende hydraulische spuitboomgeleiding maakt hogere snelheden mogelijk tijdens het gebruik. In combinatie met de elektrische individuele dopschakeling AmaSelect is een maximale precisie te bereiken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  16° / 9°
  25 %
 • Zondag
  14° / 8°
  50 %
 • Maandag
  15° / 6°
  40 %
Meer weer