Amazone+Cirrus+met+gegolfde+Minimum+TillDisc
Nieuws
© Eigen Foto

Amazone Cirrus met gegolfde Minimum TillDisc

Met het gegolfde schijvenveld Minimum TillDisc krijgt de Cirrus van Amazone een speciale uitrusting. Met een rijenafstand van 16,6 centimeter kunnen de schijven direct voor de zaaikouters de bodem, oogstrestanten of planten doorsnijden.

De gegolfde schijven verplaatsten volgens Amazone duidelijk minder grond dan bij het conventionele schijvenveld met twee rijen. In probleemgebieden met verhoogde resistentie en onkruidgroei kan dit schijvenveld effectief zijn, omdat het voor 'schijnzaaien' geschikt is.

Tijdens het zaaien wordt met Minimum TillDisc zo weinig mogelijk grond verplaatst. Alleen de grond in het gebied rond het nalopende zaaikouter wordt losgemaakt en gesneden om opnieuw ontkiemen van het onkruid te voorkomen.

Oogstrestanten

Bij het aanleggen van groene wallen voor effectief onkruid- en erosiebeheer helpt de Minimum TillDisc eveneens als extensief werktuig. Alleen in het gebied van de voorlopende kouters worden oogstrestanten, dode of opkomende gewassen doorgesneden om met de navolgende zaaikouters te worden ingewerkt. Ook in bestaande voedermengsels is deze methode te gebruiken om een ander gewas door te zaaien om het risico van schade door overwintering te minimaliseren.

Het gebruik van de Minimum TillDisc maakt op droge percelen een waterbesparende strooksgewijze bewerking mogelijk, omdat de machine alleen de strook direct voor het zaaikouter bewerkt. Onder natte en plakkerige grondbewerking brengt het gegolfde schijvenveld minder kluiten naar de oppervlakte dan met een normaal schijvenveld. Het gebruik van de Minimum TillDisc trekt de Cirrus lichter, wat een positief effect heeft op het brandstofverbruik.

Werktuigen

De Cirrus biedt zo een brede keuze uit voorlopende werktuigen. Naast het standaard schijvenveld met de 460 millimeter grof gekartelde of als alternatief fijn gekartelde schijven kan de Cirrus met de nieuwe gegolfde schijven Minimum TillDisc of compleet zonder schijvenveld worden geleverd.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  12° / 0°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 1°
  10 %
 • Zaterdag
  13° / 1°
  10 %
Meer weer