Spuitbomen+tot+30+meter+op+Amazone+gedragen+UF+1602
Nieuws
© Eigen Foto

Spuitbomen tot 30 meter op Amazone gedragen UF 1602

Amazone breidt het assortiment UF 02-spuitmachines uit met de Isobus-compatibele UF 1602. Met een inhoud van 1.600 liter is de UF 1602 uit te rusten met alle Super-S2-spuitbomen van 15 tot 30 meter.

De UF 1602 beschikt over een speciaal gevormde polyethyleen spuittank met een gunstig zwaartepunt. De zeer gladde wanden van de tank maken het makkelijk om de binnen- en buitenzijde te reinigen.

Het UF 1602-spuitvloeistofcircuit is te bedienen via het centrale SmartCenter-bedieningspaneel. Deze ligt, beschermd tegen vuil en spuitvloeistof, achter een grote scharnierende deur aan de linkerkant van de machine.

Achter deze deur, naast het instellingscentrum, bevindt zich de vulmengbak van 60 liter. Het conische ontwerp en de hoge zuigkracht zorgen voor een snelle en volledige lediging. Korrels kunnen ook gemakkelijk worden opgelost dankzij de mengdop in de aanzuigopening en de krachtige ringleiding.

Comfortpakket

Voor de bediening en automatisering van het vloeistofcircuit biedt de UF 1602 het optionele comfortpakket aan. Dit omvat standaard de automatische vulstop van de zuigslangvulling en optioneel ook voor de drukvulling. Tijdens de applicatie wordt, afhankelijk van het tankniveau, het roerwerk automatisch geregeld. Naarmate het niveau afneemt, neemt de roercapaciteit af totdat deze volledig wordt uitgeschakeld.

Bovendien bevat dit pakket ook de autodynamische regeling van het roerwerk. Als er een grote spuithoeveelheid aan de spuitboom is vereist, wordt de roercapaciteit automatisch teruggeregeld. Zodra alle spuitdoppen op de kopakker weer zijn gesloten, werkt het roerwerk weer met volledige capaciteit. Na de applicatie maakt het comfortpakket een volledig automatische reiniging mogelijk.

Fronttank

Met de UF 1602 is het mogelijk om het volume te verhogen met 1.000 liter, met behulp van de fronttank FT 1001. Met FlowControl+ is de fronttank volledig geïntegreerd in het vloeistofcircuit van de UF 1602.

De vloeistofstroom tijdens het vullen en ook tijdens het spuiten is volledig geautomatiseerd tussen de fronttank en de achterste tank. Dankzij deze automatisering werkt de bestuurder op dezelfde manier als met een tank.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  25° / 11°
  60 %
 • Maandag
  18° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 8°
  60 %
Meer weer