Fabrieken+van+Suiker+Unie+draaien+goed
Nieuws
© Koos van der Spek

Fabrieken van Suiker Unie draaien goed

De bietenverwerking in de fabrieken van Suiker Unie in Dinteloord en Vierverlaten verloopt goed. Het suikergehalte is weer gestegen naar 16,7 procent.

Voor het eerst in 2019 hebben we te maken met natte omstandigheden. Overal heeft het de afgelopen dagen behoorlijk geregend en lokaal soms grote hoeveelheid regen. Zo is in Noord-Nederland regionaal meer dan 100 millimeter neerslag gevallen. Onder dergelijke omstandigheden kost het vooral op de kleigronden enige tijd om het water te laten doorzakken.

Landelijk is de totale bietenvoorraad voldoende. In enkele regio's zijn de voorraden erg beperkt, meldt Suiker Unie. Voorafgaand aan de voorspelde regen voor afgelopen dagen is door bietentelers en loonwerkers proactief gereageerd met tijdig oogsten. In enkele regio's in het noorden van het land is de voorraad krap.

De verwachting is dat de oogstwerkzaamheden voor suikerbieten snel weer worden opgepakt. Vanuit het zuidoosten van het land wordt gemeld dat het oogsten van de bieten na de regen nu eindelijk een stuk beter gaat. De grond is zacht geworden waardoor de bieten gemakkelijker uit de grond komen.

Actuele gereedligdatum

Bietentelers kunnen vanaf 1 oktober via het Ledenportaal de gewenste gereedligdatum voor de bieten volgen. De in augustus verzonden gereedligdatum kan in de loop van de campagne wijzigen. Dat kan omdat de opbrengstverwachtingen worden bijgesteld of doordat de bietenverwerking afwijkt van de geplande capaciteit. De afnameplanning wordt daarom regelmatig aangepast.

Door de actuele gereedligdatum via het portaal kunnen telers het rooimoment aanpassen en beter kunnen inspelen op optimale bewaring van de bieten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  21° / 18°
  20 %
 • Zondag
  26° / 14°
  70 %
 • Maandag
  24° / 15°
  60 %
Meer weer