Bietencampagne+Suiker+Unie+start+6+september
Nieuws
© DIRK HOL

Bietencampagne Suiker Unie start 6 september

Suiker Unie start de verwerking van de bieten in Dinteloord op 6 september. In Vierverlaten is de start op 10 september.

De Agrarische Dienst taxeert de bietenopbrengst per hectare gemiddeld op 84 ton wortel en 14 ton suiker. De totale bietenoogst is geraamd op 6,9 miljoen ton die in circa 19 weken wordt verwerkt.

De stand van de bieten in de verschillende regio’s is zeer verschillend. Op de kleigronden in Zuidwest, West, Midden en Noord Nederland staan de bieten er in het algemeen goed tot zeer goed voor. Op de lichte gronden in Zuidoost, Oost en Noordoost Nederland is de stand minder vanwege de droogte.

Ongelijke start

Er is gekozen voor een ongelijke start van de fabrieken. De start is op 6 september in Dinteloord omdat het qua suikerlogistiek het gunstigst is en omdat de opbrengstverwachting in het zuiden relatief het hoogst is.

De gekozen startdatum komt mede voort uit de wens om tijdig nieuwe suiker beschikbaar te hebben omdat de voorraden laag zijn. Dit laatste is vooral veroorzaakt door de lage opbrengsten van het afgelopen jaar.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 13°
  50 %
 • Maandag
  19° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  20° / 10°
  20 %
Meer weer