Suiker+Unie+ontbeert+betrouwbare+opbrengstprognose
Nieuws
© Han Reindsen

Suiker Unie ontbeert betrouwbare opbrengstprognose

Een betrouwbare opbrengstprognose voor suikerbieten is volgens Suiker Unie nu niet te geven. De coöperatie gaat voorlopig uit van gemiddeld ruim 80 ton per hectare.

Er was al sprake van droogte in Oost- en Zuidoost-Nederland. Daar is de hitte van afgelopen week nog bijgekomen. Waar niet beregend is, heeft dit desastreuze effecten op de gewassen waaronder de bieten. Toch zijn er ook veel regio's waar de bieten er nog steeds prima op staan.

Er zullen grote opbrengstverschillen ontstaan, verwacht Suiker Unie. Met regio's die mogelijk de 60 ton nog niet halen, zoals in Oost-Nederland en regio's die goed zijn voor 100 ton als de Flevopolders. Er worden hier en daar bladschimmels gevonden. Er is voor alle gebieden in heel Nederland een bladschimmelwaarschuwing verstuurd. De aantasting lijkt tot nu toe mee te vallen. Het blijft uiteraard van belang het gewas regelmatig te inspecteren.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  22° / 15°
  75 %
 • Donderdag
  21° / 14°
  20 %
 • Vrijdag
  20° / 13°
  60 %
Meer weer