Vedder en Derks nieuw in vakgroep LTO Melkveehouderij

Eline Vedder en Ria Derks zijn door LTO Nederland benoemd als nieuwe bestuurders voor vakgroep Melkveehouderij. Beiden treden per direct aan en vervangen Dirk Bruins en Henk Schoonvelde.

Vedder+en+Derks+nieuw+in+vakgroep+LTO+Melkveehouderij
© Mike Schellart

Met hun benoeming is het bestuur van de vakgroep melkveehouderij weer compleet. Eline Vedder (40) heeft in het Drentse Ruinerwold een melkveebedrijf met 75 melkkoeien. Zij runt dit bedrijf samen met haar man en is een ervaren bestuurder. 'Ik geloof in de brede belangenbehartiging van LTO Nederland en in een krachtige Nederlandse melkveehouderij. Daar zet ik me graag voor in.' Vedder is ook lid van de Provinciale Staten in Drenthe namens het CDA.

Ria Derks (57) runt samen met haar man en zoon een melkveebedrijf in het Friese Bantega. Derks is eveneens een ervaren bestuurder en actief in de lokale politiek. 'Ik vind het belangrijk me in te zetten voor onze sector, zodat het voor melkveehouders mogelijk blijft een goede boterham te verdienen en misschien nog wel een beetje beter dan we nu doen. Het zal geen makkelijke functie zijn. De maatschappelijke en politieke druk op onze sector is groot. Het is onze taak als bestuurder om de juiste discussie te voeren op de juiste plek en het juiste moment. Ik vind de boerenbelangenbehartiging enorm belangrijk en het is essentieel om zoveel mogelijk als sector met één mond te spreken.'

Vakgroep

Welke inhoudelijke portefeuilles Vedder en Derks als vakgroepbestuurder gaan beheren, wordt de komende periode bepaald. Het bestuur van de vakgroep bestaat uit zeven bestuurders. De andere bestuursleden zijn Wil Meulenbroeks (voorzitter), Herman Bakhuis, Wilco Brouwer de Koning, Inge van Schie en Jos Verstraten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 12°
  50 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer