RVO%2Dstoring%3A+mail+ontheffingsaanvraag+koudmerken
Nieuws
© Johan Wissink

RVO-storing: mail ontheffingsaanvraag koudmerken

Boeren die door een computerstoring op mijnrvo.nl woensdag geen vrijstelling konden aanvragen voor koudmerken, kunnen zich donderdag via de mail melden bij RVO.nl.

Woensdag was de laatste dag om deze vrijstelling aan te vragen. Door een hapering in het computersysteem was de site echter niet altijd bereikbaar. Het is sinds 1 juni niet meer toegestaan om te vriesbranden, oftewel koudmerken. Boeren konden zich tot gisteren via mijnrvo.nl aanmelden voor een tijdelijke vrijstelling om toch te mogen koudmerken. Die vrijstelling maakt het vooralsnog mogelijk om tot en met eind 2022 te koudmerken.


Landbouwminister Carola Schouten denkt erover om de vrijstelling met 25 jaar te verlengen. Daarmee wordt het koudmerken uitgefaseerd. Nieuwe bedrijven kunnen niet meer starten. Het aantal bedrijven dat een vrijstelling heeft, slinkt de komende jaren. Zo is de vrijstelling niet overdraagbaar en vervalt deze bij een bedrijfsovername.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  6° / 4°
  90 %
 • Donderdag
  5° / 3°
  40 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  40 %
Meer weer