HilverdaKooij+en+Florist+Holland+gaan+samen
Nieuws
© Nieuwe Oogst

HilverdaKooij en Florist Holland gaan samen

HilverdaKooij en Florist Holland gaan vanaf deze week gezamenlijk verder onder de merknaam HilverdaFlorist. Dat is de eerste stap van de fusie die tegen maart 2020 wordt afgerond.

Het fusiebedrijf vestigt zich op de huidige locatie van Florist Holland nadat een verbouwing en nieuwbouw is afgerond. De onderneming heeft extra land verworven om nieuwe productiefaciliteiten op te zetten voor de productie van jonge planten en zaden. In het najaar start de uitbreiding van het kantoor, de expeditiehal, de productie- en veredelingsafdeling.

De volgende fase is de bouw van de kassen en aansluitend zijn de bouw van een nieuw R&D-laboratorium en een meerlagenteeltsysteem gepland. Florist Holland en HilverdaKooij fuseren vanaf maart 2020. De focus ligt onder meer op investeren in automatisering en innovatieve teelt- en veredelingstechnieken.

Breed assortiment

HilverdaFlorist is leverancier van hoogwaardig uitgangsmateriaal voor het complete assortiment in snijbloemen en pot- en perkplanten. Het assortiment in pot- en perkplanten bestaat uit anjers, alstroemeria eenjarig & meerjarig, dahlia, echinacea, salvia, helleborus, garvinea tuin gerbera, patio gerbera en pot gerbera. In de snijbloemen bestaat het uit alstroemeria, anjer, helleborus. gerbera, gips, limonium en scabiosa.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  14° / 1°
  10 %
 • Donderdag
  6° / 3°
  30 %
 • Vrijdag
  7° / -3°
  10 %
Meer weer