Schouten+komt+met+onderbouwing+excreties
Nieuws
© Johan Wissink

Schouten komt met onderbouwing excreties

Minister Carola Schouten van Landbouw heeft, op verzoek van de vaste kamercommissie voor Landbouw, de rekenregels en uitgangspunten voor de actualisatie van de excretieforfaits gepubliceerd, die per 2020 zouden moeten gaan gelden. Vandaag is de laatste dag dat deze excreties ter inzage liggen.

Tot 14 augustus kan op de forfaits worden gereageerd via internetconsultatie. Doordat aanvankelijk de onderbouwing van de cijfers ontbrak, was het voor verschillende partijen lastig om hier op te reageren.

De extra rekenregels vormen een aanvulling op het conceptadvies van de Commissie van Deskundigen Meststoffenwet (CDM). die commissie stelt een actualisering voor op basis van de mest- en mineralencijfers in de jaren 2015, 2016 en 2017.

Nieuwe inzichten

Daarnaast wordt een aantal wijzigingen voorgesteld, ingegeven door nieuwe inzichten dan wel veranderingen die zich afgelopen periode in de betreffende sectoren hebben voorgedaan. Dergelijke wijzigingen zijn toegelicht in het conceptadvies van de CDM, waarbij opgenomen is welke aannames en rekenregels zijn gebruikt.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  8° / 0°
  20 %
 • Maandag
  6° / 2°
  90 %
 • Dinsdag
  7° / 3°
  40 %
Meer weer