Medewerker tilt FloraHolland voor 4,3 miljoen euro

Royal FloraHolland is voor 4,3 miljoen euro getild door een eigen veilingmedewerker. Dat blijkt uit forensisch onderzoek dat sinds mei in opdracht van de coöperatie is uitgevoerd.

Medewerker+tilt+FloraHolland+voor+4%2C3+miljoen+euro
© FloraHolland

De recherche heeft vastgesteld dat er gedurende een periode van negen maanden 4,3 miljoen euro is verduisterd door de betreffende veilingmedewerker. Die werd uiteindelijk opgepakt door de politie. Het forensisch onderzoek wijst uit dat misbruik is gemaakt van de handelingsruimte die bij de specifieke functie van de man of vrouw hoorde.


Hiervoor was specialistische kennis nodig van het financiële systeem, laat de veiling weten. Klaarblijkelijk beschikte de gepakte medewerker, waarvan de veiling het geslacht in het midden laat, over deze benodigde kennis. Ook is geconcludeerd dat er geen andere medewerkers van FloraHolland bij de verduistering waren betrokken.

Terugvorderen

Direct na constatering is externe expertise ingeschakeld en zijn passende maatregelen genomen, stelt de veiling. Het bedrijf is tegen diefstal verzekerd. De claim is in behandeling bij de verzekeraar. Daarnaast is FloraHolland in overleg met het Openbaar Ministerie over hoe het restant van de verduisterde gelden kan worden teruggevorderd.

De vaststelling van de jaarrekening over 2018 was uitgesteld in afwachting van het forensisch onderzoek. Op basis van de onderzoeksbevindingen is de jaarrekening op 10 juli inmiddels ongewijzigd door de Ledenraad vastgesteld, laat perswoordvoerder Michel van Schie aan Nieuwe Oogst weten. 'Een eventuele impact als gevolg van de verduistering zal worden verwerkt in de jaarrekening over 2019.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
Meer weer