FloraHolland+voert+uniform+digitaal+systeem+logistiek+in
Nieuws
© FloraHolland

FloraHolland voert uniform digitaal systeem logistiek in

Bloemenveiling Royal FloraHolland start eind juli met de invoering van een nieuw Warehouse Management Systeem (WMS) op de exportlocaties.

WMS geeft digitaal inzicht waar karren zich binnen het logistieke proces bevinden en welke dienstverlening nodig is. De implementatie van WMS is onderdeel van de standaardisering van logistieke processen in Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg. FloraHolland voert WMS gefaseerd in. Eerst zijn de goedereninname en ingangscontrole voor aanvoer van klok- en directe handel in Naaldwijk aan de beurt. In augustus en september volgen Rijnsburg en Aalsmeer.

Volgens FloraHolland veranderen de aanvoervoorschriften niet door het nieuwe WMS, maar gaat de veiling wel strenger handhaven. Zo wordt onder meer beter gekeken of elke ladingdrager een elektronische aanvoerbrief en papieren aanvoerbrief heeft.

In rekening brengen

Er wordt ook strenger toegezien op de datum waarop telers willen veilen. Als de aangegeven veildag later is dan de eerstvolgende, gaat de veiling er voortaan vanuit dat opslag nodig is. Daarvoor brengt FloraHolland koel- en opslagkosten in rekening. Het gebruik van unieke briefnummers is voortaan ook aan strengere controle onderhevig.

FloraHolland registreert alle afwijkingen en herstelacties digitaal. Omdat deze extra handelingen tijd en geld kosten, moeten de betrokken telers deze betalen. 'Dat zorgt voor een eerlijke verdeling van de kosten binnen de coöperatie', stelt de woordvoerder van de bloemenveiling.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  22° / 6°
  0 %
 • Maandag
  23° / 8°
  0 %
 • Dinsdag
  23° / 7°
  10 %
Meer weer