Roos+opent+bloemenagenda+2020
Nieuws
© Monique Jansen

Roos opent bloemenagenda 2020

De bloemenagenda voor 2020 opent met de roos. Dat heeft het Bloemenbureau Holland (BBH) bekendgemaakt.

Na de roos volgt in februari chrysant, in maart tulp, in april gerbera, in mei alstroemeria, in juni lelie, in juli zomerbloemen (gladiool, leeuwenbek en zonnebloem), in augustus dahlia, in september snijhortensia, in oktober lisianthus, in november orchideeën (cymbidium, phalaenopsis en vanda) en in december amaryllis.

BBH heeft ook de woonplanten van de maand voor 2020 gepubliceerd. In januari staat zamioculcas in de schijnwerper, in februari goudpalm, in maart dendrobium, in april campanula, in mei lepelplant, in juni calla, in juli celosia, in augustus cactus, in september strelitzia, in oktober croton, in november vrouwentong en in december yucca.

Fotografie

De productlijsten voor 2020 kwamen tot stand in samenwerking met de productspecialisten van Royal FloraHolland. Volgens BBH zullen in het najaar fotografie, teksten en downloadbare posters beschikbaar zijn in Nederlands, Duits, Engels en Frans. Andere talen volgen eind van het jaar.

2020 is het laatste jaar dat BBH de woonplant van de maand en de bloemenagenda uitbrengt. In het najaar van 2020 start het bloemenbureau een nieuw programma: de bloemen- en plantencollecties waarmee de sierteeltsector kan inspelen op de behoeftes van de consumenten die interesse hebben in seizoenen en trends.

Trends

Aan de hand van trends wordt een groep bloemen en planten geselecteerd die past bij de seizoenen. BBH brengt twee keer per jaar een collectie uit: voor de lente en zomer en voor de herfst en winter. Hierin komen naast de producten bijvoorbeeld kleuren, materialen, vormen, texturen en specifieke thema's aan bod.

Weer

 • Zondag
  20° / 2°
  10 %
 • Maandag
  18° / 7°
  30 %
 • Dinsdag
  17° / 6°
  10 %
Meer weer