Woonplant+van+de+maand+kentia+opent+2019
Nieuws
© Bloemenbureau Holland

Woonplant van de maand kentia opent 2019

De kentia is de eerste woonplant van de maand in 2019. Dat meldt Bloemenbureau Holland (BBH).

Evenals in voorgaande jaren brengt Mooiwatplantendoen.nl, onderdeel van BBH, iedere maand een kamerplant of groep kamerplanten onder het voetlicht. De volledige lijst met woonplanten van 2019 is kentia (januari), varens (februari), potlelie (maart), begonia (april), badkamerplanten als tillandsia, ficus pumila, adianthum en spathiphyllum (mei), zonnebloem (juni), monstera (juli), vleesetende planten als venusvliegenval, sarracenia, drosera, nepenthes (augustus), grootbladige ficus (september), cymbidium (oktober), calathea (november) en kerstster (december).

De lijst met planten is tot stand gekomen in samenwerking met de productspecialisten van Royal FloraHolland. Bij de selectie is rekening gehouden met een aantal voorwaarden. Zo mag een product slechts een keer per drie jaar gepromoot worden om zoveel mogelijk productgroepen te bedienen. Om een goede verkrijgbaarheid te garanderen, moeten er minimaal vier kwekers zijn die de plant of plantengroep telen en moeten de producten in een periode van zeven maanden goed worden aangevoerd. Verder wordt bij de selectie gekeken of de planten interessant zijn voor de consumenten(pers) en aansluiten bij de huidige tijdgeest.

Planning

BBH heeft de lijst nu al bekend gemaakt om de verschillende verkoopkanalen, producenten en pers voldoende tijd te geven vooruit te plannen en hen ertoe te bewegen eigen verkoopacties te ontwikkelen om zo te profiteren van alle aandacht. Materiaal ter promotie komt volgens BBH zo snel mogelijk na voltooiing beschikbaar.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  23° / 12°
  10 %
 • Vrijdag
  24° / 12°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 12°
  10 %
Meer weer