Bloemenbureau+start+campagne+%27Bodenfrostfreitag%27
Nieuws
© Bloemenbureau Holland

Bloemenbureau start campagne 'Bodenfrostfreitag'

Bloemenbureau Holland start volgende week voor de tweede keer de Bodenfrostfreitag-campagne in Duitsland. Met de dag wil het bureau de Duitse consument stimuleren om planten buiten te zetten.

Bodenfrostfreitag is een campagne rondom tuinplanten in Duitsland. Het is officieel de eerste dag dat tuinplanten onbezorgd naar buiten kunnen zonder kans op nachtvorst. 'Wij helpen de consument met inspirerende content en waarschuwen ze via een pushbericht als er kans is op nachtvorst. Zo hebben zij genoeg tijd om hun buitenplanten te beschermen tegen kou', stelt Bloemenbureau Holland.

De tuinplantencampagne gaat maandag 1 april van start en loopt tot en met zaterdag 4 mei. Op vrijdag 3 mei is het officieel Bodenfrostfreitag. In de eerste fase van de campagne toon het bureau video's waarin een excentrieke weerman checkt of de nachtvorst al is verdwenen. In de tweede fase draait alles om het aanschaffen van tuinplanten en die op het balkon of terras zetten. De promotieuiting richt zich vooral op Berlijn, München, Hamburg en Keulen.

Verschillen met 2018

Na de evaluatie van Bodenfrostfreitag 2018 is de campagne aangepast om een beter resultaat te boeken bij de doelgroep. 'De boodschap ten opzichte van vorig jaar is aangescherpt en we starten iets vroeger', aldus het bloemenbureau.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  35° / 18°
  10 %
 • Zondag
  33° / 20°
  10 %
 • Maandag
  33° / 21°
  20 %
Meer weer