Rechter verbiedt deel zonnepark Lelystad

De initiatiefnemers van een nieuw zonnepark aan de Meerkoetenweg in Lelystad mogen geen zonnepanelen plaatsen op grond van het Rijksvastgoedbedrijf. De rechtbank in Den Haag heeft dit in kort geding bepaald, meldt Omroep Flevoland.

Rechter+verbiedt+deel+zonnepark+Lelystad
© Han Reindsen

Een boer en de bedrijven Lelyhaeve Partners en Lelystad Airport Logistics willen een zonnepark van ongeveer 45 hectare plaatsen. Daarvoor hadden ze de medewerking nodig van het Rijksvastgoedbedrijf in Den Haag, want dat bezit een deel van de benodigde grond.

Pachten

De agrarisch ondernemer pacht de grond van het Rijksvastgoedbedrijf. De erfpachtovereenkomst sluit ander gebruik dan landbouw van de grond uit. Bovendien is de grond in de toekomst nodig voor stedelijke ontwikkeling. Het Rijksvastgoed weigerde daarom mee te werken aan de realisatie van een zonnepark.

Twee weken geleden eisten de initiatiefnemers tijdens een kort geding bij de Haagse rechtbank dat het Rijksvastgoedbedrijf alsnog zou meewerken aan de realisering van hun plan. Die eis is nu afgewezen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  21° / 13°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 9°
  5 %
Meer weer