Jumbo+neemt+supermarktketen+Agrimarkt+over
Nieuws
© Anton Dingemanse

Jumbo neemt supermarktketen Agrimarkt over

Jumbo Supermarkten heeft vergevorderde plannen om alle aandelen en vastgoedlocaties van supermarktketen Agrimarkt over te nemen van coöperatie CZAV. Dat maken beide organisaties maandag bekend.

Het gaat om in totaal zes winkels in Zuidwest-Nederland. Financiële details zijn nog niet bekendgemaakt. De Agrimarkt-winkels die deel uitmaken van de voorgenomen verkoop bevinden zich in Goes, Middelharnis, Roosendaal, Vlissingen, Oud-Beijerland en Terneuzen.

In deze winkels en op het hoofdkantoor van Agrimarkt zijn momenteel 360 mensen in dienst. Jumbo streeft naar optimaal behoud van de werkgelegenheid en ziet nieuwe kansen voor de medewerkers binnen de eigen organisatie. De ondernemingsraden van Agrimarkt, CZAV en Jumbo hebben positief advies gegeven over de plannen. De transactie moet nog worden goedgekeurd door Autoriteit Consument en Markt? (ACM).

Regionale formule uitbouwen

CZAV-directeur Antoon van Vugt vertelt dat afgelopen jaren verschillende strategische opties zijn onderzocht om de regionale formule van Agrimarkt uit te bouwen. De conclusie is dat de formule zich beter kan ontwikkelen met nog meer focus op de retailomgeving en het bedienen van klanten. CZAV blijft wel de AgriSneltank-tankstations en de AgriSnellaad-laadpunten exploiteren.

De nieuwe aanwinst sluit volgens directeur Frits van Eerd goed aan op de groeiambities van Jumbo. 'De Agrimarkt-winkels vormen een mooie aanvulling op ons huidige winkelbestand in Zuidwest-Nederland. In combinatie met deze winkels, die onder de vlag van Jumbo gaan draaien, krijgen we nu een mooi en breed aanbod in dit deel van het land.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 10°
  20 %
 • Vrijdag
  17° / 11°
  70 %
Meer weer