Groen+Licht+voor+overname+Emt%C3%A9+door+Jumbo+en+Coop
Nieuws
© EMTÉ

Groen Licht voor overname Emté door Jumbo en Coop

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) gaat akkoord met de overname van de 130 Emté-winkels door Jumbo en door Coop. Wel moet Jumbo drie winkels afstoten om op die manier de concurrentie in die plaatsen gezond te houden.

Van de 130 Emté-supermarkten worden er 79 door Jumbo en 51 door Coop overgenomen. Jumbo moet in Eindhoven, Veghel en Reusel een winkel verkopen aan een concurrent.

Uit het onderzoek van de ACM blijkt namelijk dat er na de overname door Jumbo er te weinig concurrentie zou overblijven in deze plaatsen. De autoriteit moet de koper van de winkels eerst goedkeuren. Door de verkoop van de drie winkels houden consumenten in deze plaatsen genoeg keuzemogelijkheden.

Geen bezwaren

Op landelijk niveau ziet de ACM geen bezwaren voor de overname van Emté. Het marktaandeel van Jumbo neemt landelijk gezien slechts beperkt toe en naast Jumbo zijn er meerdere supermarktketens actief die met elkaar concurreren.

De overname van de Emté-winkels door Coop zorgt niet voor problemen. Coop neemt 51 Emté-winkels over. In de plaatsen waar de winkels van Coop en Emté overlappen, blijft ook na de overname voldoende concurrentie over, oordeelt de ACM.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  15° / 9°
  50 %
 • Zaterdag
  16° / 6°
  65 %
 • Zondag
  17° / 10°
  70 %
Meer weer