Supermarkt+aast+op+lokale+producten
Nieuws
© Jan Bouwhuis Fotografie

Supermarkt aast op lokale producten

Supermarktondernemer Mark Mudde wil werk maken van lokale producten in het winkelschap. Hij deelde zijn visie maandag op de bijeenkomst Meet & Match in Zoelen. Daar brachten een dertigtal boeren en tuinders hun streekproducten aan de man.

'Het is voor mij een eye-opener om te zien hoeveel goede producten in de directe omgeving verkrijgbaar zijn', zegt de supermarktmanager van Jumbo in Maurik. Als franchisenemer kan hij een paar procent van zijn voorraad 'vreemd inkopen'. 'Voor streekproducten is het wel zaak om ze apart te presenteren, inclusief het verhaal erbij, want tussen de reguliere producten is de concurrentie op prijs te groot.'

Obstakels ziet de ondernemer ook, vooral in de logistiek. 'Hoe breng je al die producten in kleine hoeveelheden efficiënt naar de winkel. En hoe voorkom je dat dezelfde producten bij de delicatessenzaak om de hoek liggen.' Mudde wil graag 'echt kakelverse eieren' in het schap of streekwijnen. 'Dan vind ik wel de lokale horeca op mijn weg die in opstand komt tegen het prijsverschil tussen de supermarkt en het terras.'

Meet & Match

Boeren en het bedrijfsleven hielden maandag een 'Meet & Match'. Dat initiatief komt voort uit project 'Lekker Lokaal Rivierenland', waarin gemeenten en ondernemers in regio Rivierenland samenwerken om lokaal geproduceerd voedsel ook lokaal af te zetten.

'Ik ben positief verbaasd over hoe professioneel de producten zijn, inclusief certificering en barcode op de verpakking. Een eigen keurmerk 'Uit Rivierenland' zou nog een mooie aanvulling zijn', tipt Mudde.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  26° / 14°
  10 %
 • Woensdag
  27° / 17°
  50 %
 • Donderdag
  21° / 14°
  50 %
Meer weer