The+Greenery+start+ketenproef+met+verkoop+kleine+groenten
Nieuws
© Jumbo

The Greenery start ketenproef met verkoop kleine groenten

The Greenery, Rijk Zwaan en Jumbo Foodmarkt in Leidschendam zijn een proef gestart met de verkoop van kleine groenten. Ze willen hiermee verspilling tegengaan.

Het nieuwe groenteconcept heet Little & Fresh. Het assortiment bestaat uit zo'n twintig kleinere groenten, zoals spitskool, broccoli en kropsla, die biologisch en onverpakt zijn. 'Kleinere huishoudens hebben behoefte aan kleinere groente om zo minder voedsel te verspillen. Daarbij groeit de vraag naar biologisch en onverpakt', meldt The Greenery na onderzoek dat het samen met groenteveredelingsbedrijf Rijk Zwaan heeft gedaan.

Rijk Zwaan zet al een aantal jaren in op de productie van kleinere groenterassen. 'Het klinkt misschien eenvoudig om kleinere groente te ontwikkelen, maar niet elk groenteras is hiervoor geschikt. Bovendien willen telers, retailers en consumenten een uniform product. Door veredeling hebben wij een aantal groenterassen die voldoen aan alle eisen en kleiner zijn', zegt Heleen Bos, specialist marketing organics bij Rijk Zwaan.

Uitbreiding

'Met Little & Fresh willen we een verdere bijdrage leveren aan het verhogen van de consumptie van biologische groente en fruit en het verduurzamen van onze samenleving', stelt Harm-Jan Eikelenboom, marketing manager bij The Greenery. Volgens hem wordt het groenteconcept de komende tijd verder geoptimaliseerd aan de hand van reacties van consumenten en bevindingen in de keten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  21° / 11°
  20 %
 • Zondag
  21° / 12°
  20 %
 • Maandag
  18° / 11°
  20 %
Meer weer