Schuitemaker+en+Veenhuis+gaan+verder+als+SVgroup
Nieuws
© Eigen Foto

Schuitemaker en Veenhuis gaan verder als SVgroup

Schuitemaker Machines uit Rijssen en Veenhuis Machines uit Raalte zijn gefuseerd. De bedrijven gaan verder onder de naam SVgroup.

'Wij zien grote meerwaarde op het gebied van marketing, verkoop, innovatie en productie in de sectoren waar beide bedrijven actief zijn', geeft algemeen directeur Gerrit de Graaf van Schuitemaker aan. 'De productiefaciliteiten en medewerkers van Veenhuis verhuizen naar de vestiging van Schuitemaker in Rijssen. Vandaaruit vinden alle bedrijfsactiviteiten plaats.'

Beide merken blijven aanwezig in de markt, geeft De Graaf aan. Samen kunnen de bedrijven meer investeren in technologische, product- en procesinnovatie. De fusie met Veenhuis past volgens hem in het plan te bouwen aan een sterke speler in de sector. Bij de gefuseerde SVgroup werken nu zo'n 150 medewerkers.

Wadinko

Families Schuitemaker, Bakker en Veenhuis blijven in het nieuwe bedrijf samen met Wadinko en algemeen directeur Gerrit de Graaf aandeelhouder. Participatiemaatschappij Wadinko uit Zwolle heeft sinds november 2018 een belang in Schuitemaker. Die deelname voorziet onder meer in een kapitaalinjectie ten behoeve van groei en productontwikkeling. En om de juiste strategie daarvoor te formuleren en op succesvolle wijze uit te rollen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  6° / 1°
  30 %
 • Vrijdag
  4° / 2°
  50 %
 • Zaterdag
  7° / 2°
  40 %
Meer weer