Schuitemaker+en+Veenhuis+op+weg+naar+fusie
Nieuws
© Eigen Foto

Schuitemaker en Veenhuis op weg naar fusie

Schuitemaker Machines uit Rijssen en Veenhuis Machines uit Raalte willen de twee organisaties dit jaar samenvoegen en hun krachten bundelen.

Dat verklaren Schuitemaker-directeur Gerrit de Graaf en Veenhuis-directeur Walter Veenhuis. De Graaf: 'De afgelopen maanden hebben we samen verkend wat een mogelijke intensieve samenwerking tussen Schuitemaker en Veenhuis kan opleveren. Beide organisaties zijn al vele jaren actief met machines voor agrarische bedrijven.'

Veenhuis: 'De twee familiebedrijven zijn al vele generaties werkzaam in de landbouwsector. Met een fusie zien wij meerwaarde op het gebied van marketing, verkoop, innovatie en productie in de sectoren waar we samen actief zijn.'

Het gefuseerde bedrijf biedt een portfolio van moderne machines met toegevoegde waarde voor de afnemers. Samen kunnen de bedrijven meer investeren in technologische-, product- en proces-innovatie. Wel blijven beide merken bestaan.

Kapitaalinjectie

Sinds november 2018 heeft Participatiemaatschappij Wadinko uit Zwolle een belang in Schuitemaker uit Rijssen. De participatie voorziet in een kapitaalinjectie ten behoeve van groei en productontwikkeling en het versterken van de strategie.

De voorgenomen fusie met Veenhuis past perfect in het plan om te bouwen aan een sterke speler in de sector. De familie Schuitemaker en de familie Veenhuis blijven samen met Wadinko aandeelhouder in het gefuseerde bedrijf.

Breed pakket

Schuitemaker biedt een breed pakket aan machines voor de veehouder en loonwerker. Ook maakt het merk een totaalpakket voor de gladheidsbestrijding gericht op wegbeheerders. Bij Schuitemaker in Rijssen werken 140 medewerkers.

Veenhuis ontwikkelt, ontwerpt en produceert systemen en producten voor verwerking en toediening van organische mest en de voedingsstoffen daarin. Bij Veenhuis in Raalte werken 40 medewerkers.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  21° / 18°
  20 %
 • Zondag
  26° / 14°
  70 %
 • Maandag
  24° / 15°
  60 %
Meer weer