Transformaties maken Innovado praktijkrijp

De eerste Schuitemaker Innovado verscheen in 2008. Na verschillende transformaties is de autonoom rijdende voermengwagen nu klaar voor de praktijk.

Transformaties+maken+Innovado+praktijkrijp
© LandbouwMechanisatie

De Innovado voermengwagen haalt zelf voer uit de kuil en brengt het gemengd voor de koeien. Maar echt autonoom voeren deed het eerste prototype van de Innovado nog niet.

De voermengwagen uit 2008 beschikte over een soort kleine kuilvoersnijder aan twee hydraulische armen, sneed daarmee blokken uit de kuil en stortte die in de mengkuip.

Arm met mes

De kuilvoersnijder maakte in 2014 plaats voor een bewegende arm met mes, voervijzel en een opvoerkanaal door de arm van de vijzel.

Maar bij het laatste prototype, dat Schuitemaker vorige week aan de vakpers liet zien, heeft de fabrikant dat concept weer laten varen.

Nu is er een snijraam dat rechtstandig een plak van de kuil snijdt van kuilen met een maximale hoogte van 4,5 meter. Door de rechtstandige beweging is het snijvlak van de kuil recht.

Mengkuip

Boven het vorkenbord zit een vijzel die het voer op een opvoerband werpt. Deze band lost het voer in de 8 kuub grote mengkuip met twee verticale vijzels.

Via rtk-gps vindt de Innovado zijn weg over het erf. Scanners speuren de silo af en herkennen objecten op de route, zoals een foutgeparkeerde auto.

Voerschuif

Met een V-vormige voerschuif schuift de Innovado het voer aan. In de stal maakt de robot de V breder, zodat hij vanaf één spoor aan beide kanten kan aanschuiven.

Schuitemaker geeft een capaciteit op van 750 melkkoeien en kost 246.500 euro.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer