Wadinko+neemt+belang+in+Schuitemaker+uit+Rijssen
Nieuws
© Eigen Foto

Wadinko neemt belang in Schuitemaker uit Rijssen

Participatiemaatschappij Wadinko neemt per direct een belang van 36,25 procent in landbouwmachinefabrikant Schuitemaker uit Rijssen. De participatie geeft Schuitemaker meer financiële armslag.

De participatie door Wadinko in Schuitemaker voorziet onder andere in een kapitaalinjectie ten behoeve van groei en productontwikkeling. En om de juiste strategie daarvoor te formuleren en op succesvolle wijze uit te rollen.

Al sinds 1919 ontwikkelt, produceert en verkoopt Schuitemaker landbouwwerktuigen. Daarnaast biedt de onderneming onder de naam Schuitemaker Industrial gladheidsbestrijdingsactiviteiten aan. Afnemers daarvan zijn onder andere gemeenten, waterschappen, provincies en Rijkswaterstaat.

Volgend jaar bestaat Schuitemaker 100 jaar. Het groeikapitaal en de ondersteuning van Wadinko moeten ertoe leiden dat Schuitemaker zelfstandig en met een krachtige strategie met veel aandacht voor groei en productontwikkeling, aan een nieuwe eeuw begint.

Werkgelegenheid

Volgens Han Leemhuis, investment manager bij Wadinko, is Schuitemaker een interessante toevoeging aan de Wadinko-portefeuille. ‘Alleen al vanwege de werkgelegenheid die daarmee gemoeid is. Bij Schuitemaker werken bijna 140 medewerkers, waaronder jonge en getalenteerde engineers. Door te participeren in Schuitemaker behouden we die werkgelegenheid voor de regio.’

Wat minstens zo belangrijk is, is het feit dat Wadinko met de participatie ook de aanwezige technische expertise bij Schuitemaker veilig stelt. ‘Ook in de landbouwmechanisatiesector wint de technologisering aan importantie en wordt het gebruik van data gemeengoed, net als in de branches en sectoren waarin we reeds deelnemingen hebben’, zegt Leemhuis.

Alleen al het uitwisselen van kennis en ervaringen daarover leidt op termijn tot extra schaalvoordeel en synergie voor onze gehele portefeuille, stelt Leemhuis. ‘Schuitemaker is een prachtig merk en wij zijn trots bij te kunnen dragen aan de verdere ontwikkeling en we hopen in Rijssen nog vele jaren te kunnen werken aan de ontwikkeling en verkoop van mooie producten.’

Wadinko

Participatiemaatschappij Wadinko heeft als doel het stimuleren van de bedrijvigheid en werkgelegenheid in Overijssel, de Noordoostpolder en Zuidwest Drenthe. Dat doet Wadinko enerzijds met substantiële minderheidsbelangen in bedrijven met risicodragend kapitaal, kennis, managementondersteuning en netwerken. Anderzijds stelt Wadinko ondernemingen in staat versneld te groeien met achtergestelde, laagrentende ondernemersleningen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  20° / 10°
  20 %
 • Dinsdag
  20° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  21° / 10°
  50 %
Meer weer