Rapide+dubbeldoelwagen+8400+Plus+met+48+kuub+inhoud
Nieuws
© Eigen Foto

Rapide dubbeldoelwagen 8400 Plus met 48 kuub inhoud

Schuitemaker is al ruim dertig jaar bekend om zijn Rapide dubbeldoelwagen. Met de Rapide 8400 Plus komt er nu een wagen bij met een totaal inhoud van 48 kuub.

De wagen wordt standaard geleverd op banden BKT 750/60 R26,5 FL630 Super. Deze band is 1,57 meter hoog. Optioneel zijn verschillende maten en merken banden leverbaar tot de maximale diameter van 1,62 meter bij een breedte van maximaal 85 centimeter.

Het voordeel van de grotere banden en het optionele bandendrukregelsysteem (de assen zijn hier standaard op voorbereid) is het behoud van de bodemstructuur vanwege lagere bodemdruk. De vermindering van bodemdruk is belangrijk tijdens de mais- en grasoogst, vooral wanneer de percelen moeilijk begaanbaar zijn.

Goede wegligging

De Rapide 8400 Plus is standaard uitgerust met een 40 tons hydraulisch geveerd, elektrisch hydraulisch gestuurd BPW tridem. Dit geeft de wagen een goede wegligging. Ideaal voor lange afstand transporten, die tegenwoordig aan de orde van de dag zijn.

Vanuit de cabine van de trekker is de wagen met het nieuwe eenvoudige touchscreen scherm te bedienen. Dit scherm heeft Schuitemaker in 2016 geïntroduceerd op de Rapide 100- en 1000-serie. Er bestaat ook de mogelijkheid om de wagen via Isobus te bedienen.

Hydrauliek persfilter

Verder is deze wagen standaard voorzien van een hydraulisch voorbord (zeer geschikt voor het losmaaien van een maisperceel) en een hydrauliek persfilter. Ook kan de wagen optioneel voorzien worden van een NIR-sensorsysteem voor realtime drogestofmetingen, grassamenstelling en een weegsysteem.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
 • Vrijdag
  20° / 15°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
Meer weer