Nog 2 miljoen euro te verdelen voor welzijnsvloer kalveren

Er is nog 2 miljoen euro over van het subsidiebudget voor welzijnsvloeren. Stichting Brancheorganisatie Kalversector (SBK) werkt aan verruiming van het budget. De subsidieaanvraag gaat in september opnieuw open.

Nog+2+miljoen+euro+te+verdelen+voor+welzijnsvloer+kalveren
© Nieuwe Oogst

Dat schrijft de Kalverhouder. Uit gegevens van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) blijkt dat 145 kalverhouders hun aanvraag voor welzijnsvloeren toegekend hebben gekregen voor een totaalbedrag van 10,8 miljoen euro. Het totale beschikbare budget voor de vloeren was 12,5 miljoen euro. Dit betekent dat er nog een kleine 2 miljoen euro over is voor de aanvraag die in september 2019 voor de tweede keer opengaat.

Voor ammoniakreducerende systemen was 7,5 miljoen euro beschikbaar. 91 kalverhouders hebben voor 3,6 miljoen euro subsidie aangevraagd voor deze systemen. In deze pot resteert voor de aanvraag in september dus nog een bedrag van bijna 4 miljoen euro.

Verruimen van budget

SBK is in overleg met het ministerie van LNV om te komen tot een verruiming van het subsidiebudget. Enerzijds door geld over te kunnen hevelen van de ene naar de andere pot, anderzijds om de nu toegezegde periode van vijf jaar, waarin 10 miljoen euro per jaar is toegezegd, verlengd te krijgen.

Onder andere wordt gekeken naar de verdeling van de 10 miljoen euro over de jaarlijkse besteding in kwaliteitsbevordering (à 6 miljoen euro) en het budget voor investeringsregelingen (à 4 miljoen euro). Voor de uitvoering van Vitaal Kalf kan ongeveer 5 miljoen euro maximaal worden benut waardoor hier ruimte is voor andere zaken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer