Dirk Bruins nieuwe voorzitter LTO Noord

Dirk Bruins (44) is de nieuwe voorzitter van LTO Noord. De Ledenraad stemde vrijdagmiddag in met zijn benoeming. Per 1 juli neemt hij de voorzittershamer over van Jakob Bartelds.

'Er ligt op dit moment een hele mooie basis. De modernisering van LTO Nederland heeft plaatsgevonden en er is een hele goede samenwerking tussen de regionale organisaties', geeft Bruins aan. De melkveehouder uit Dwingeloo wil nu door bouwen. 'Het is tijd om ons gezicht te laten zien richting de maatschappij, de omgeving en vooral richting onze leden. Herkenbaar en zichtbaar zijn aan alle kanten. Daar wil ik heel graag een bijdrage aan leveren.'

Volgens voorzitter Eric Douma van de vertrouwenscommissie bracht Jakob Bartelds de afgelopen drie jaren rust binnen de organisatie. Verder stuurde hij op voortzetting van de vereniging met een robuuste bedrijfsvoering. 'Het is straks aan Bruins om als energiek boegbeeld met visie en toekomstbestendig leiderschap door te bouwen op dat stevige fundament. Hij past binnen de huidige en toekomstige opgaven van LTO Noord, kan de lijnen uitzetten en leiding geven aan vernieuwing in verbinding.'

Luisterend oor

Bruins wil de komende jaren veel naar buiten treden en met een luisterend oor in contact te staan met de leden. 'Het allerbelangrijkste vind ik dat leden zich thuis voelen bij LTO en zich gehoord voelen. Daarnaast vind ik het heel belangrijk dat onze omgeving, de maatschappij, LTO ziet als een belangrijke partner om mee samen te werken. Alleen op die manier kunnen we een goede belangenbehartiger zijn.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  20° / 10°
  20 %
 • Dinsdag
  20° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  21° / 10°
  50 %
Meer weer