Alles+draait+om+klimaat+tijdens+LTO+Noord+Ledendag
Nieuws
© René Eijsink

Alles draait om klimaat tijdens LTO Noord Ledendag

De ledendag van LTO Noord regio Noord in Drachten was dinsdag met negenhonderd bezoekers een groot succes.

Het hoofdthema van de dag was 'Klimaat als kans', een actueel thema dat volgens voorzitter regiobestuur Trienke Elshof niet altijd goed landt bij de leden. 'Iedereen praat over het klimaat en heeft te maken met de gevolgen daarvan, vooral in de bedrijfsvoering. Daarom hebben we vandaag sprekers uitgenodigd die vanuit diverse visies het klimaatprobleem aansnijden.'

Op het programma stonden presentaties van Marjan Minnesma (directeur Urgenda), Pieter van Geel (voorzitter klimaattafel) en Ruud Huirne (directeur Food & Agri Nederland Rabobank). Na de pauze gaf André Kuipers een visuele presentatie waarin hij de aarde vergeleek met een ruimteschip waarin de bemanning erg zuinig moet omgaan met de beperkte voorraden. En zijn boodschap was volgens Trienke Elshof kort maar krachtig. 'Wees zuinig op onze aarde, zodat we het kunnen doorgeven aan de generatie na ons.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  21° / 14°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 11°
  30 %
 • Zaterdag
  21° / 9°
  10 %
Meer weer