Dirk+Bruins+beoogd+voorzitter+LTO+Noord
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Dirk Bruins beoogd voorzitter LTO Noord

Dirk Bruins (44) is door het Algemeen Bestuur voorgedragen als Algemeen Voorzitter van LTO Noord. De Ledenraad beslist op 14 juni over deze benoeming. Bruins is beoogd opvolger van Jakob Bartelds.

Bruins is melkveehouder in Dwingeloo. Hij is volgens het Algemeen Bestuur een energiek boegbeeld met visie en toekomstbestendig leiderschap, waarmee hij in staat zal zijn een hecht en herkenbaar ledencontact in alle sectoren vorm te geven. Bruins past bij de huidige en toekomstige opgaven van LTO Noord, kan de lijnen uitzetten en leiding geven aan vernieuwing in verbinding.

Bruins is op dit moment onder meer vicevoorzitter van LTO Nederland vakgroep Melkveehouderij. 'De afgelopen drie jaar speelde een heel andere dynamiek dan de opgave waar we nu voor staan', zegt vicevoorzitter Eric Douma van LTO Noord. 'De uitdagingen van nu zijn zeer divers. We denken dat Dirk naast de leden staat en een spreekbuis voor de leden is.'

Waardering

Binnen het Algemeen Bestuur bestaat veel waardering voor de inzet van Jakob Bartelds de afgelopen drie jaren. LTO Noord staat er na de regiovorming goed voor en LTO Nederland heeft een nieuwe start gemaakt, meldt het bestuur.

Bartelds bracht volgens het bestuur rust en stuurde op continuïteit van de vereniging met een robuuste bedrijfsvoering. Dat waren belangrijke opgaven in de afgelopen drie jaren en geeft ruimte voor de keuze van een nieuwe algemeen voorzitter die daarop kan voortbouwen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
 • Vrijdag
  20° / 15°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
Meer weer