Zorgen om de Wieringermeer

LTO Noord-afdeling Hollands Kroon heeft haar zorgen geuit over het conceptgebiedsplan Wieringermeer dat momenteel ter inzage ligt.

Zorgen+om+de+Wieringermeer
© Stivas

Hoewel gemeente Hollands Kroon aangeeft dat de positie van de agrariër belangrijk blijft in de polder, maakt de sector zich 'grote zorgen over het toekomstperspectief voor hun bedrijven'.

Zo staat de beschikbaarheid van zoetwater onder druk en is er een enorme ruimtetoekenning aan andere functies. Zo wordt nadrukkelijk ingezet op het aantrekken van veel meer datacenters. 'Deze kaders en perspectieven verschaffen niet het stabiele ondernemersklimaat en het vertrouwen dat nodig is om te bouwen aan een toekomstbestendige sector en een gezond bedrijf', schrijft de afdeling.

Inperking ontwikkelingsmogelijkheden

Woordvoerder Marbel de Graaf merkt op dat de ontwikkelingsmogelijkheden voor de agrarische sector in de gebiedsvisie worden ingeperkt. 'En juist andere functies krijgen meer de ruimte.'

Daarnaast staan er veel foutieve omschrijvingen in de visie over de actuele situatie in de landbouw, stelt LTO. 'Als die als uitgangspunt worden genomen, heeft dat gevolgen voor de ruimtelijke visie die er vervolgens op wordt losgelaten,' zegt De Graaf. Ze roept collega-ondernemers op om ook hun zienswijze op het conceptplan aan de gemeente kenbaar te maken.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  28° / 12°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  10 %
 • Zondag
  29° / 16°
  5 %
Meer weer