Aanleg+glasvezel+buitengebied+Emmen+van+start
Nieuws
© Alex J. de Haan

Aanleg glasvezel buitengebied Emmen van start

GlasDraad Drenthe is gestart met de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Emmen. Op donderdag ging de eerste schop de grond in voor het snelle internet.

De glasvezelpartij sloot eind vorig jaar een succesvolle vraagbundeling af in het buitengebied van Emmen. Hier werd het benodigd aantal aanmeldingen gehaald, zodat alle aangemelde bewoners binnenkort de beschikking krijgen over een glasvezelaansluiting. Het is de bedoeling dat de eerste aangemelde adressen nog dit jaar worden aangesloten op het glasvezelnetwerk.

Na een lange periode van voorbereiding, een introductiecampagne en de technische inspectie van aannemer Van Gelder Telecom wordt het glasvezelnetwerk nog dit jaar aangelegd. De eerste aangemelde adressen kunnen nog voor komende winter gebruikmaken van de snelle internetverbinding.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  35° / 20°
  10 %
 • Maandag
  35° / 21°
  10 %
 • Dinsdag
  33° / 21°
  10 %
Meer weer