Zorgboerderij krijgt 3 miljoenste glasvezelaansluiting

De drie miljoenste glasvezelaansluiting in Nederland is vrijdag gerealiseerd bij zorgboerderij De Neeth in het Gelderse Aalten.

Staatssecretaris Mona Keijzer hielp de mensen een handje door de glasvezelkabel in de grond te werken. ‘We zijn heel erg blij’ glundert Christel Frenken van De Neeth. ‘Zeker ook voor de boerderij handig dat je met de app zaken op kunt zoeken.’

‘Snel internet is ongelofelijk belangrijk voor dit soort bedrijven in het buitengebied’, weet Keijzer terwijl ze een schep zand over de aangelegde glasvezelkabel schept. Snel internet in het buitengebied was altijd wel een zorgenkindje. Frenken: ‘We waren gewend aan de snelheid totdat anderen bij ons kwamen en zeiden wat gaat dat langzaam.’

Keijzer: ‘Ik ben trots op de ondernemers die de stap zetten maar ook deze zorgboerderij die samen met de gemeente en provincie zegt wij gaan dit doen, en zo ontstaan er de mooiste dingen.’ Na de aanleg stapt Frenken meteen achter de computer. ‘Ik ben wel benieuwd hoe snel het nou echt is, hoe snel is dat snelle internet nou.’

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  19° / 12°
  40 %
 • Dinsdag
  19° / 13°
  70 %
 • Woensdag
  17° / 11°
  60 %
Meer weer