Bodemonderzoek+voor+aanleg+glasvezel
Nieuws
© Pixabay

Bodemonderzoek voor aanleg glasvezel

Nog dit najaar start Glasvezel Buitenaf met de aanleg van glasvezel in het buitengebied van gemeente Cranendonck. Om dit te kunnen realiseren moest de kwaliteit van de bodem eerst worden onderzocht.

Het bodemonderzoek is een wettelijke verplichting, omdat 80 van de 100 kilometer aan te leggen tracé mogelijk bestaat uit verontreinigde grond door zinkassen.

Het bodemonderzoek is in februari gestart en kan naar verwachting in de zomer worden afgerond. Op basis van de eerste resultaten kan Glasvezel Buitenaf dit najaar met de werkzaamheden beginnen.

Verontreiniging

Het gaat om mogelijke verontreiniging van de grond met zinkassen. Wettelijk is het verplicht om de kwaliteit van de bodem eerst te onderzoeken, zodat bekend is wat de impact is op het project en welke maatregelen moeten worden genomen. Volgens de directie van Glasvezel Buitenaf staat de veiligheid van medewerkers en bewoners voorop.

Voor het hele onderzoek wordt om de 500 meter een monster uit de grond genomen en onderzocht. Een omvangrijke klus die tot in de zomer zal doorlopen. Op basis van de resultaten van het onderzoek kan een planning worden opgesteld en wordt besloten welke maatregelen nodig zijn om de aanleg in Cranendonck op een veilige manier te realiseren.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  5° / 3°
  60 %
 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  6° / 2°
  20 %
Meer weer