Utrecht steekt extra geld in Groene Contour

Het nieuwe provinciebestuur van Utrecht wil extra investeren in natuurontwikkeling in Groene Contour. Dat meldt coalitieonderhandelaar Karin Boelhouwer van GroenLinks.

Boelhouwer geeft dat aan in een vlog op de site van provincie Utrecht. De Groene Contour zijn landbouwgronden, waarin vrijwillige natuurontwikkeling kan plaatsvinden. 'De groene contouren, dat schiet nog niet zo op. Daar gaan we extra geld in steken. Dat is goed voor de natuur en voor mensen die willen recreëren in ons verstedelijkte gebied.'

'Wat ook speelt, is de aanleg van het NatuurNetwerkNederland richting 2027. Dat loopt heel goed, maar het is nog niet af. Dat gaan we ook versnellen de komende periode', vertelt ze. De onderhandelende partijen waren afgelopen vrijdag en zaterdag met elkaar 'op de hei' om de Strategische Agenda verder uit te werken. Komende weken wordt verder geschaafd aan de uiteindelijke teksten van het akkoord.

Weer

 • Donderdag
  16° / 10°
  20 %
 • Vrijdag
  17° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  16° / 11°
  90 %
Meer weer