120+hectare+vrij+voor+particulier+natuurbeheer
Nieuws
© Eigen Foto

120 hectare vrij voor particulier natuurbeheer

In de Twijzelermieden komt 120 hectare grond vrij voor particulier natuurbeheer. De grond komt binnenkort op de markt. Ook Staatsbosbeheer beheert natuurgrond.

Het gebied waarin meer ruimte is gekomen voor water, natuur en recreatie werd vrijdag geopend door gedeputeerde Johannes Kramer en de voorzitter van de gebiedscommissie Baukje Nijboer. De gedeputeerde vindt het heel belangrijk dat er naast ruimte voor natuur, ook ruimte blijft voor de landbouw zoals dat in het verleden ook was. 'Ik ben daarom trots dat deze natuur straks voor natuurbeheer op de markt komt', zei hij.

Water speelt een grote rol in het Miedengebied. Om verdroging te voorkomen en het effect van kwel (mineraalrijk water) te vergroten, is het waterpeil verhoogd en de waterhuishouding aangepast. In het zuidwestelijk deel van Reahel-West en in de Twijzelermieden is dit terug te zien aan de vochtige hooilanden, geeft de provincie aan. 'Bijzondere planten als de dotterbloem en rietorchis profiteren hiervan en ook weidevogels zijn dol op deze vochtige omstandigheden. In het noorden van Reahel-West wisselen petgaten, hooilanden en broekbosjes elkaar af.'

Bruggetje

Het bestaande fiets- en wandelpad in Reahel-West is opgeknapt en verbonden met de Twijzelermieden door een nieuw bruggetje over de Bûtenpostmer Feart. Het pad loopt nu door tot aan de Ald Dyk. Tussen de Ald Dyk en de Sânsleat is ook een nieuw wandelpad aangelegd, waardoor er nu een mooi ommetje is voor omwonenden en recreanten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  18° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  19° / 8°
  10 %
 • Donderdag
  16° / 12°
  70 %
Meer weer