POV+waarschuwt+voor+dierenactivisten
Nieuws
© Gerard Vrakking

POV waarschuwt voor dierenactivisten

De Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) waarschuwt varkenshouders voor dierenactivisten die dit weekeinde in Amsterdam een groot internationaal congres bezoeken. De POV houdt er rekening mee dat de activisten stallen gaan bezoeken.

De mogelijkheid bestaat dat congresgangers zich niet beperken tot Amsterdam, stelt de POV, maar dat zij voor, tijdens of na het congres een onaangekondigd bezoek brengen aan veehouderijen in ons land. Naar verwachting zullen de congresgangers medio volgende week weer huiswaarts zijn gekeerd.

POV adviseert haar leden de komende dagen extra waakzaam te zijn, de staldeuren op slot te houden en op de staldeuren borden te plaatsen met 'verboden toegang' te plaatsen. Als er activisten langskomen raadt de POV aan de politie te bellen en filmpjes te maken.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
 • Zondag
  20° / 14°
  50 %
 • Maandag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer