Trekkerverkoop loopt voor op 2018

In het eerste kwartaal van dit jaar zijn in Nederland 675 trekkers verkocht. Dat zijn er ruim 30 meer dan de 643 stuks in dezelfde periode vorig jaar, blijkt uit cijfers van Fedecom.

Trekkerverkoop+loopt+voor+op+2018
© Johan Wissink

De leden van brancheorganisatie Fedecom registreren maandelijks de verkochte aantallen trekkers in Nederland. Er werden in maart 254 trekkers verkocht, aanzienlijk minder dan de 335 stuks in maart 2018. Op grond van de mededingingswetgeving mag Fedecom pas na twaalf maanden de verkopen per trekkermerk vrijgeven. Uit die cijfers blijkt dat Fendt met 136 stuks in het eerste kwartaal van 2018 de meeste trekkers heeft verkocht.

Op plek twee staat New Holland met 125 verkochte trekkers. Op de derde plek prijkt John Deere met 116 stuks. Deze drie merken vormen al jaren de top 3. De overige merken zitten (ruim) onder de honderd verkochte trekkers in de eerste drie maanden van 2018. Case IH zit met 71 verkochte trekkers het dichtst bij de top 3.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  2° / -3°
  10 %
 • Zondag
  1° / -1°
  10 %
 • Maandag
  2° / -3°
  10 %
Meer weer