Oktober goede maand voor verkoop trekkers

In de eerste tien maanden van dit jaar zijn 2.256 trekkers verkocht. Dat zijn er precies zestig meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat komt vooral door de goede maand oktober.

Oktober+goede+maand+voor+verkoop+trekkers
© Eigen Foto

Dat blijkt uit cijfers van Fedecom. De leden van de brancheorganisatie registreren maandelijks de verkochte aantallen trekkers in Nederland. Oktober was dit jaar met 318 verkochte trekkers een uitstekende maand voor mechanisatiebedrijven. In de afgelopen jaren kwam het aantal verkochte trekkers in de maand oktober niet boven de 284 stuks van 2015 uit.

Op grond van mededingingswetgeving mag Fedecom pas na twaalf maanden de verkochte aantallen trekkers per merk vrijgegeven. Uit die cijfers blijkt dat John Deere met 552 stuks in de eerste tien maanden van 2017 de meeste trekkers verkocht. In dezelfde periode van 2016 ging het om 472 stuks.

Op nummer twee staat New Holland (377) en Fendt staat op de derde plek (309). Daarna volgen Case IH (244), Massey Ferguson (240), Deutz-Fahr (158), Valtra (112) en Claas (111). De overige merken zitten (ruim) onder de vijftig verkochte trekkers in de eerste tien maanden van 2017.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  14° / 6°
  10 %
 • Maandag
  10° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  50 %
Meer weer