Succesvolle kijkdag voor online veiling

Belangstellenden konden afgelopen zaterdag de kavels bekijken die Agribidding.com ter veiling aanbiedt. De online veiling sluit donderdag 7 februari.

Op het terrein in Bant lopen boeren met kritische blik tussen de vele agrarische voer- en werktuigen. Businessmanager Wim Weegenaar van Agribidding.com is tevreden over het aanbod voor de veiling van deze week. ‘Het materiaal komt onder meer bij loonwerkers, importeurs en akkerbouwers vandaan. In de meeste gevallen zijn het machines die niet meer gebruikt worden en overtollig zijn geworden. Hier kunnen ze er geld van maken’.

De topstukken van deze veiling zijn een Condor van Agrifac en een Claas hakselaar. Daarnaast staan er veel trekkers in alle soorten en maten op de verkooplijst. Melkveehouder Luc Rijpkema bezoekt de kijkdag op zoek naar een waterpomp. En hij heeft ervaring met zowel de aan- als verkoop via deze veiling. ‘Ik heb hier vorig jaar een trekker verkocht en was erg blij met de prijs. Daarnaast heb ik er ook weer eentje teruggekocht via de veiling. Je moet dan natuurlijk wel erg goed kijken waar je op biedt want er zit geen garantie op.’

Biedingen uit Oostblok

Wim Weegenaar ziet dat de belangstelling vanuit de voormalige Oostbloklanden groeit voor de veilingen van agrarische mechanisatie. ‘We krijgen bijvoorbeeld veel biedingen vanuit Roemenië en Slovenië. Voor die belangstellenden maken we dan uitgebreide serie foto’s zodat ze een zo goed mogelijk beeld krijgen van de kavels.’

Deze veiling van Agribidding.com sluit donderdagavond en is online te volgen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  16° / 9°
  25 %
 • Zondag
  14° / 8°
  50 %
 • Maandag
  15° / 6°
  40 %
Meer weer