Mechan Next verkoopt jong gebruikte trekkers

De Mechan Groep gaf eind november het startschot voor de nieuwe vestiging Mechan Next. Het gaat om een nieuw occasioncenter voor jong gebruikte trekkers.

Mechan+Next+verkoopt+jong+gebruikte+trekkers
© Eigen Foto

Dit bedrijf is gevestigd in Boxtel (Noord-Brabant). Van hieruit wil de Mechan Groep, als importeur van de Agco-producten, dealers ondersteunen om jong gebruikte trekkers op de markt te brengen. Er is bewust voor Boxtel gekozen, omdat dit voor het werkterrein, waartoe ook België behoort, centraal gelegen is.

In de showroom in Boxtel zal zeker 65 procent van het aanbod bestaan uit gebruikte Fendts, Massey Fergusons en Valtra's. Trekkermerken die Mechan zelf importeert en verkoopt. De trekkers zijn maximaal zeven jaar oud en hebben 7.000 uur op de teller.

De trekkers die hooguit vier jaar oud zijn en 3.500 uur op de teller hebben staan, krijgen het label Selection Plus mee. De oudere trekkers, maar ook trekkers van andere merken dan die door Mechan worden gevoerd, vallen automatisch in het Selection-programma.

Eigen werkplaats

Directeur Mark van den Heuvel van Mechan Next: 'Alle trekkers zijn hier in onze eigen werkplaats gecontroleerd op 47 punten en we kennen de onderhoudshistorie. Wij kunnen die garantie geven, omdat minimaal 65 procent van de trekkers afkomstig is van ons eigen dealernetwerk in Nederland en België.'

Na aankoop gaat de trekker naar een Mechan-dealer in de buurt van de koper. Die maakt de trekker verkoopklaar en verleent service. Simon Kram van de Mechan Groep geeft aan dat Mechan Next zeker rond de vijftig trekkers op voorraad wil hebben. Ook worden bijvoorbeeld demotrekkers van de Mechan Groep via Mechan Next ter verkoop aangeboden.

Met de opening van Mechan Next wordt de vestiging Mechan Cultuurtechniek in Amersfoort opgeheven en overgeplaatst naar Boxtel. Dit geldt alleen voor de niet-landbouwgerichte merken, zoals Holder, GMR, Schliesing en Wiedenmann. De landbouwmerken (onder andere Bogballe, Hawe, Seko, Thaler en Vigolo) verhuizen naar de hoofdvestiging in Achterveld.

Horecagelegenheid

De mensen van Cultuurtechniek gaan de nieuwe vestiging in Boxtel bemannen onder leiding van Van den Heuvel. Voor degene die geïnteresseerd is in een trekker, is er ook de mogelijkheid om een proefrit te maken. Voor wie wil ontspannen, is er een horecagelegenheid, een shop en ernaast een automuseum.
Wie er desondanks geen geschikte trekker kan vinden, kan met hulp van Mechan Next proberen ergens een trekker op maat te vinden. De voorraad kan via de website worden geraadpleegd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  14° / 7°
  70 %
 • Maandag
  15° / 6°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 6°
  40 %
Meer weer