VanDrie zet kalfsvlees op Chinese menukaart

VanDrie Group wil meer kalfsvlees op de Chinese menukaart zetten. Dat kan nu de volksrepubliek in oktober de grenzen voor VanDrie kalfsvlees opende.

VanDrie+zet+kalfsvlees+op+Chinese+menukaart
© Vandrie

Met een Dutch Veal Event in Beijing werd woensdag de opening van de Chinese markt voor Nederlands kalfsvlees gevierd. De VanDrie Group organiseerde dit evenement samen met de Nederlandse ambassade in China en de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV).


2019 is het Chinese jaar van het varken. Dat moet, als het aan de VanDrie Group ligt, markttechnisch gezien ook het jaar van het kalf worden. De kalfsvleesproducent wil nieuwe afzetkanalen in het land creëren. Kalfsvlees is in de Chinese keuken een onbekend product. Consumenten stellen daarnaast ook strikte eisen aan voedingsmiddelen vanwege de diverse voedselschandalen in het land.

Verdere uitbouw

Marijke Everts van de VanDrie Group vertelt dat het Dutch Veal Event de start vormt van de verdere uitbouw van de positie van het bedrijf op de Chinese markt. 'Ons uitgangspunt is het creëren van maximale klantwaarde. We geloven in lange termijn partnerschappen. Samen met onze Chinese partners hebben we daarom een gerichte strategie opgepakt om kalfsvlees op de kaart te zetten.'

Kalfsvlees is volgens haar uitstekend toe te passen in Chinese gerechten als hot pot, noodle-soep en stews. 'Nederlands kalfsvlees beantwoordt daarnaast aan de eisen die Chinese consumenten stellen: voedselveiligheid, tracking & tracing en ook smaak.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 8°
  0 %
 • Zaterdag
  23° / 9°
  0 %
 • Zondag
  21° / 9°
  0 %
Meer weer