Eerste+Nederlandse+kalfsvlees+naar+China
Nieuws
© Peter Wijnands

Eerste Nederlandse kalfsvlees naar China

Als eerste Europese kalverslachterij levert VanDrie-dochter Ekro deze week kalfsvleesproducten aan China. Aan de levering gaat een 17-jarig onderhandelingstraject vooraf.

Tijdens het bezoek van de Chinese premier Li Keqiang en minister van Commercie Zhong Shan deze week aan Nederland is deze handelsdeal nogmaals bevestigd. De Chinese overheid heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit gemachtigd om bij één kalfsvlees producerend bedrijf de laatste benodigde inspectie uit te voeren.

• Lees ook: Nederlands kalfsvlees deze zomer naar China

In eerste instantie mag alleen kalfsvlees zonder been de grens over. Henny Swinkels directeur Corporate Affairs van de VanDrie Group ziet grote potentie voor het Nederlandse kalfsvlees in China. Nederland heeft op voedingsgebied namelijk een goede reputatie in China.

'Met ons kwaliteitssysteem Safety Guard geven we unieke garanties af voor de producten die we leveren ten aanzien van kwaliteit, tracking & tracing en voedselveiligheid', geeft Swinkels aan. 'Chinese consumenten vinden dit erg belangrijke items. Het is nu aan ons om de markt bekend te krijgen met het product.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  19° / 7°
  40 %
 • Zondag
  20° / 7°
  10 %
 • Maandag
  22° / 8°
  10 %
Meer weer