Mestfabriek+Greenferm+in+september+operationeel
Nieuws
© Harry Tielman

Mestfabriek Greenferm in september operationeel

Als er geen gekke dingen gebeuren, is de nieuwe fabriek van Greenferm eind september klaar voor de verwerking van 350.000 ton drijfmest. De bouw van de mestverwerkingsfabriek in Apeldoorn verloopt volgens de initiatiefnemers als gepland.

Op bedrijventerrein Ecofactorij Apeldoorn verrijst momenteel een verwerkingsfabriek met een capaciteit van 350.000 ton drijfmest. Het gaat hierbij om mest van varkens, zeugen, rundvee en (rosé)kalveren. Inmiddels heeft een groot aantal veehouders uit Gelderland, Overijssel, Utrecht, Brabant en Limburg zich ingeschreven en mestverwerkingscapaciteit gereserveerd. Momenteel is ongeveer 80 procent van de totale capaciteit ingevuld.

Greenferm is een initiatief van verschillende partijen uit de agrarische-, technische- en mestdistributiesector. De samenwerking heeft geleid tot een betrouwbaar concept dat mestverwerking garandeert die voldoet aan de meststoffenwet. Het concept levert een exportwaardig eindproduct op. De locatie in Apeldoorn is gekozen vanwege de goede bereikbaarheid en centrale ligging.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  14° / 9°
  30 %
 • Woensdag
  15° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  16° / 9°
  10 %
Meer weer