Mestverwaarder Twence stap dichterbij

De beoogde mestverwaardingsinstallatie van afvalverwerker Twence in Zenderen is een stap dichterbij. De Provinciale Staten van Overijssel stemden woensdagavond in het met het provinciaal inpassingsplan (PIP).

Mestverwaarder+Twence+stap+dichterbij
© Twence

In de Provinicale Staten was nog discussie over het draagvlak in het dorp Zenderen en of de locatie wel centraal gelegen is in het gebied nu de vergister alleen varkensmest gaat verwerken. Ook waren er vragen over het provinciaal belang van de mestverwaardingsinstallatie. Uiteindelijk stemden CDA, VVD, PVV, D66, ChristenUnie en SGP in met het plan. Een ruime meerderheid van 32 tegen 13 stemmen.

Gedeputeerde Annemieke Traag (D66) vindt dat er wel degelijk een provinciaal belang gediend is met de verwaardingsinstallatie. ‘De mestverwaarder levert een belangrijke bijdrage voor de energietransitie en zorgt tegelijkertijd voor een oplossing van het mestoverschot in onze regio.’

Bezwaarprocedure

Volgens een woordvoerder van de provincie kan Twence nu voorbereidingen gaan treffen voor de realisatie van de mestverwaardingsinstallatie op de vuilstortplaats Elhorst-Vloedbelt, net buiten het dorp Zenderen. Er volgt nog een bezwaarprocedure. Mogelijk moet de Raad van State hierover nog uitspraak doen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  23° / 8°
  10 %
 • Donderdag
  17° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  20° / 8°
  0 %
Meer weer