%27Bodemwaterniveau+in+Nederland+weer+normaal%27
Nieuws
© William Hoogteyling

'Bodemwaterniveau in Nederland weer normaal'

Het peil van het bodemwater in Nederland is weer op normaal niveau na tien maanden droogte. Dat concludeert onderzoeksbureau VanderSat op basis van satellietgegevens van NASA en ESA.

Eind mei 2018 dook het bodemvocht onder het normale niveau en daar bleef het bijna tien maanden onder. De regen van de afgelopen weken heeft eraan bijgedragen dat het bodemwater nu langzaamaan weer op een normaal niveau zit, meldt het onderzoeksbureau.

Uit de gegevens blijkt dat het bodemwater in de droogste gemeente, Emmen, een vrijwel normaal niveau heeft bereikt. VanderSat maakt wel een voorbehoud. Het stelt dat in de gaten moet worden gehouden houden of deze sterke aanvulling in bodemvocht voldoende is om alle diepe grondwaterpeilen weer op niveau te krijgen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  34° / 18°
  10 %
 • Zondag
  33° / 20°
  10 %
 • Maandag
  33° / 21°
  20 %
Meer weer